Ajankohtaista

VertoMobile on Suomen ensimmäinen vedensäästösovellus.


21.12.2016

Asukkaille jo 20 miljoonaa ilmaista rahaa -Vedensäästösovellus kannustaa vielä suurempaan lukemaan

Kahdentoista minuutin suihkuun tarvittavalla energialla televisio voi pauhata yötä päivää viikon ja hehkulamppu loistaa puoli kuukautta. Veden säästäminen on merkittävä ympäristöteko, jonka tekijä tienaa vaivan palkaksi ilmaista rahaa. Suomen ensimmäinen ja ainoa vedensäästösovellus tuo kulutustiedot taskuun tehden veden ja energian säästämisestä vaivattoman osan arkea.

Suomalaiset käyttävät vettä keskimäärin 155 litraa vuorokaudessa. Energia-asiantuntija Motivan mukaan tavoitteena on päästä lähelle sataa litraa. Elämäntavat ja -tilanne vaikuttavat luonnollisesti lukemaan, mutta ainoa ratkaiseva tekijä numeroiden suuruuteen tai pienuuteen on yksittäinen ihminen.

- Tärkeintä on hahmottaa missä ja paljonko vettä kuluu, kertoo Suomen johtavan vedenmittausasiantuntijan Verton liiketoimintajohtaja Marko Paasu.

Me suomalaiset olemme tottuneet ehtymättömään puhtaaseen veteen miettimättä, että käsittelykulujen lisäksi vedensäästö on ennen kaikkea energiansäästöä ja ympäristön huomisesta huolehtimista. Asia, jonka tärkeydestä viikonloppuna siintelevä musta joulu jälleen kerran muistuttaa.

Jokapäiväisillä, pienillä valinnoilla saa helposti tehtyä merkittävän plusmerkkisen eron myös omalle pankkitilille.

- Saunapäivänä vesi maksaa kiukaan lämmittämistä enemmän. Kahdentoista minuutin suihkuun tarvittavalla energialla jääkaappi puolestaan hurisee kolme viikkoa, listaa Paasu konkreettisia esimerkkejä.

”Todellisuutta voi muuttaa vasta, kun sen tuntee”

Verto julkaisi tänään VertoMobilen, Suomen ensimmäisen ja ainoan vedensäästösovelluksen. Sillä on yksi, mutta sitäkin tärkeämpi tehtävä: VertoMobile tekee kulutustietojen tarkkailusta ja sen myötä veden ja energian säästämisestä vaivattoman osan arkea.

- Todellisuutta voi muuttaa vasta, kun sen tuntee, kiteyttää Paasu muutoksen ensimmäistä ja tärkeintä askelta.

Vedenkulutuksella on väliä. Tilastot osoittavat, että vedenkulutus laskee Verto-kodeissa keskimäärin kolmanneksella: Motivan laskujen mukaan säästöä on kertynyt pelkästään tänä vuonna 3 603 600 vesikuutiota ja 19 099 080 euroa.

VertoMobile on sovellus, joka aloittaa veden säästämisen uuden aikakauden. Sovellus toimii yhdessä huoneistokohtaisen Verto-aktiivinäytön kanssa. Uusiin Verto-koteihin aktiivinäyttö on ilmainen ja vanhan näytön päivittäminen uuteen onnistuu helposti. Huoneistonäytön tiedot voi välittää niin moneen puhelimeen kuin haluaa. Verto-mittarin lukema on aina reaaliaikainen ja virheetön. VertoMobileen mittarin lukema päivittyy joka vuorokausi.

VertoMobile on saatavilla Android-puhelimille GooglePlay-kaupasta ja Applen laitteisiin iTunes App Storesta. Sovellus on ilmainen.

SOVELLUSKUVAUS

VertoMobilen avulla säästät luontoa ja rahaa. Helppokäyttöinen vedensäästösovellus tuo kulutustiedot taskuusi tehden veden ja energian säästämisestä vaivattoman osan arkea.

Sovellus toimii yhdessä huoneistokohtaisen Verto-aktiivinäytön kanssa ja sen lukema päivittyy joka vuorokausi. 

Veden säästäminen on merkittävä ympäristöteko, josta sinut vieläpä palkitaan pienemmällä sähkö- ja vesilaskulla. Lataa ilmainen sovellus ja kokeile!