Ajankohtaista

Verto on paitsi markkinoiden älykkäin, myös elinkaarikustannuksiltaan edullisin huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä


1.9.2017

"Tekniikkaa ei ole tehty kestämään" - Totta vai tarua?

Tarua. Markkinoilla olevien vesimittareiden eliniässä ja ominaisuuksissa on huimia eroja.

”Nykyään ei tehdä kestävää tekniikkaa. Valmistajat haluavat laitteidensa päätyvän kaatopaikalle ja kuluttajat lompakko levällään takaisin kassahihnalle.” Kuulostaako tutulta?

Todennäköisesti kyllä ja syystäkin. Nuo väitteet eivät kuitenkaan kerro koko totuutta: on olemassa myös yrityksiä, joiden tärkein ohjenuora on kestävä kehitys. Yrityksiä, joiden valmistamien laitteiden elinikä on moninkertainen kilpailijoihinsa nähden.

Miljoona litraa

Vesimittareissa on eroja. Haluatko saada tarkan, paikkansa pitävän lukeman? Tahdotko uusia laitteesi muutaman vuoden kuluttua vai kuulostaako pelkkä huolto parinkymmenen vuoden kuluttua asennuksesta paremmalta? Ei yhtä ilman toista: puntarissa on aina samaan aikaan sekä omien rahojen että ympäristön säästäminen. Kestävä valinta on elinkaarensa aikana myös edullisin.

Halvimpien vesimittarimallien huoltoväli on huonoimmillaan vain vuosia. Patterikäyttöisiin mittareihin ei riitä pelkkä virtalähteen vaihto, vaan roskiin lentää pariston loppuessa jokaisen huoneiston jokainen laite.

Verto-vesimittareiden huoltoväliä ei mitata vuosissa vaan litroissa. Ja tuo maaginen raja on peräti miljoona litraa. Verto-kodin asukkaana sinun ei siis tarvitse varautua ensiasennuksen jälkeen tulevaisuuden investointeihin, joissa koko taloyhtiön mittausjärjestelmä uusitaan.

Valitse paras

Verton vedenmittausjärjestelmä on älykäs. Mahdollisesta huoltotarpeesta kertoo VertoVahti. Miljoonan litran rajan ylittymisestä puolestaan ilmoittaa VertoLive. Se on selainpohjainen käyttöliittymä, joka myös vie kulutustiedot suoraan laskutusjärjestelmään. Älyominaisuuksien ansiosta Verto-kodeissa ei tarvitse tehdään mitään turhia toimenpiteitä. Järkevää, kestävää ja taloudellista.

Turha asioita on sokerilla kuorruttaa: mikään ei ole ikuista. Oikeilla valinnoilla pääset kuitenkin lähelle ja lompakkosi kiittää.