Ajankohtaista

Verto-vedenmittausjärjestelmä on lämmöneristyksen tai ikkunoiden parantamista tehokkaampi energiainvestointi.


17.8.2018

Veden säästäminen on merkittävä energiainvestointi

Reaaliaikainen vedenmittausjärjestelmä maksaa itsensä takaisin jopa kymmenen kertaa nopeammin kuin rakennuksen lämmöneristyksen parantaminen. Miksi ja miten?

Saunapäivänä peseytyminen maksaa kiukaan lämmittämistä enemmän. Kahdentoista minuutin suihkuun kuluvalla energialla jääkaappi hurisee kolme viikkoa. Lämmin vesi on niin arvokasta tavaraa, että sen säästäminen on rakennuksen lämmöneristyksen tai ikkunoiden parantamista tuottavampi energiainvestointi. 

Helpoin keino säästää vettä ja energiaa on omien kulutustottumusten muuttaminen. Omien tapojen tarkkailu yhdistettynä virtaamaa rajoittaviin suuttimiin tuo jo merkittävää energiansäästöä.

Energiainvestoinnit vertailussa

Veden säästämisen ympäristöarvo on ja pysyy, vaikka siitä seuraava taloudellinen hyöty ei omalle tilille päätyisikään. Tärkeää, totta kai. Toisaalta ympäristöarvo ei himmene, jos tuoton kotiuttaa samalla itselleen riihikuivana rahana. Se vaatii kahta asiaa: huoneistokohtaista vedenmittausta ja todelliseen kulutukseen perustuvaa laskutusta.

Rakennuksen lämmönerityksen takaisinmaksuaika on 10-20 vuotta. Ikkunoiden parantaminen maksaa itsensä takaisin 5-10 vuodessa. Verto-vedenmittausjärjestelmä sen sijaan alkaa antaa sijoitetulle pääomalle tuottoa jo parin vuoden kuluttua.

Kaksikymmentä miljoonaa euroa

Syyt ykköspaikkaan ovat yksinkertaisia. Verto-vedenmittausjärjestelmä on elinkaarikustannuksiltaan markkinoiden edullisin. Lisäksi sen lukema on reaaliaikainen ja tarkka. Kun omat valinnat konkretisoituvat numeroiksi, on tottumuksiin helppo tehdä muutoksia: Verto-kodeissa kulutus laskee tutkitusti kolmanneksella. Ja koska vesi on arvokasta, on myös syntyvä säästö merkittävä sekä ympäristölle että asukkaille.

Viime vuonna Verto-kodit säästivät vesilaskuissaan 20 miljoonaa euroa. Muhkea summa, joka päätyi lyhentämättömänä asukkaiden tileille.

***********

Kauanko järjestelmän takaisinmaksuaika olisi sinun taloyhtiössäsi?

Laske Verton investointilaskurilla!