Vedenkulutuksella on väliä

VALITSE VERTO – MUUTA MITTAUSJÄRJESTELMÄVALINTA VOITOKSI ITSELLESI JA YMPÄRISTÖLLE

Verto on Suomen johtava huoneistokohtaisten vedenmittausjärjestelmien valmistaja. 30 vuoden kokemuksella asiantuntemuksemme ja tuotteemme ovat kehittyneet markkinoiden parhaiksi. Suosiomme perustuu järjestelmän helppouteen sekä mittaustulosten luotettavuuteen. Tuotteemme ovat ylivoimaisia paitsi älykkyydessään, myös kestävyydessään.


Verto-vesimittausjärjestelmän elinkaarikustannukset ovat huomattavasti kilpailijoita alhaisemmat.

Verto-virtausanturissa on vain yksi liikkuva osa. Ja toisin kuin eräät etäluettavat järjestelmät, Verto-järjestelmä ei tarvitse paristoja toimiakseen. Siksi Verto-järjestelmässä on pitkä huoltoväli, joka määräytyy käytetyn veden määrän, ei ajan mukaan.

Yhden virtausanturin huoltoväli on miljoona litraa eli keskikulutuksella noin 15 vuotta. Anturit huolletaan asunnoittain ja tarpeen mukaan. Maksimissaan huoltoväli on 30 vuotta. Huoltovälien seuraamisestakaan ei tarvitse turhaan stressata, sillä Verto-järjestelmä ilmoittaa erikseen huoltoa tarvitsevista antureista.


Veden osuus nykyaikaisen kerrostalon lämmitysenergiasta ja sen kustannuksista on vähintään 40%. Verto-kodeissa vedenkulutus laskee keskimäärin kolmanneksella. Se taas  hyödyttää kaikkia: asunnon vihreys on nykypäivänä tärkeä kilpailuetu. Asukkaan voittaessa tuo samainen säästö näkyy suoraan kiinteistön tuotossa.

Huoneistokohtainen vedenmittaus kannattavin energiainvestointi

Rakennusten lämmöneristyksen lisäämisen takaisinmaksuajaksi lasketaan 10–20 vuotta. Ikkunoiden parantamisen takaisinmaksuaika on 5–10 vuotta.

Koska vesi on kallista, kannattavin energiainvestointi on veden säästäminen. Verto-järjestelmän takaisinmaksuaika on keskimäärin 2–3 vuotta, asennus mukaan lukien.

Investoinnin kertakustannusvaikutus on keskimäärin noin 6 euroa rakennusneliömetriä kohden.


Kerrostalon asumiskulujen jakauma
  Rakennuksen lämmitys (31%)  
  Rakennuksen kiinteistövero (8%)
  Tontin kiinteistövero (9%)
  Jätehuolto (7%)
  Kiinteistösähkö (8%)
  Vesi ja jätevesi (22%)
  Veden lämmitys (15%)
Vesi ja veden lämmitys yhteensä noin 37 %