Energian säästö

 

Kun säästät vettä, säästät myös energiaa

Moni on valmis ajamaan ylimääräisen lenkin, jotta saisi bensatankin täyteen muutaman sentin halvemmalla. Myös sähkölaskuja syynäillään tarkkaan. Kuitenkin vettä lorotellaan huoletta, ajattelematta yhtään mitä se maksaa.

Kiinteiden vesimaksujen ansiosta harva on tullut ajatelleeksi, että veteen menee rahaa huomattavasti enemmän kuin esim. sähköön. Vesi on itse asiassa yksi kodin suurimmista kulueristä, koska vedenkäyttö kuluttaa myös energiaa.

Vettä säästämällä säästät myös energiaa, luontoa ja rahaa.

 

Ajantasainen mittaus tuo suurimmat säästöt

Motivan mukaan huoneistokohtaiset vesimittarit alentavat taloyhtiöiden vedenkulutusta keskimäärin 15–20 %. Verto-kodeissa vedenkulutus alenee kuitenkin keskimäärin 30 %.

Tämä johtuu siitä, että Verto-mittarit ovat aina ajan tasalla, ja oman kodin kulutuksen seuraaminen huoneistonäytöstä on selkeää ja helppoa.

Lisäksi Verto-järjestelmässä laskutus perustuu aina todelliseen kulutukseen. Säästöt kotiutuvat aina laskun tullessa, eivät vasta tasauslaskun yhteydessä. Verto siis motivoi säästämään paremmin kuin muut vesimittarit.

 

Verto on vaivaton ja luotettava

Verto on tarkka ja vaivaton vesimittari, jota ei tarvitse käydä erikseen lukemassa.

Kaikki mittaustieto siirtyy isännöitsijän järjestelmään automaattisesti. Kenenkään ei siis tarvitse erikseen kiertää lukemassa mittareita, eikä asukkaan tarvitse itse raportoida omaa kulutustaan lappuja lähettelemällä. Asukkaan ei myöskään tarvitse olla huolissaan siitä, että joku tunkee asuntoon mittareita lukemaan.

Verto välittää kulutustiedot luotettavan tarkasti ja aina ajallaan, toisin kuin kulutuksen raportointi paperilla.

 

Tiesitkö, että vuoto voi maksaa tuhansia?

Pieneltä ja harmittomalta tuntuva vuoto hanassa tai wc-pöntössä voi käydä erittäin kalliiksi.

Ompelulangan kokoinen vuotokohta esim. hanassa valuttaa vettä hukkaan noin 30 000 litraa vuodessa. Yksi tasaisesti vuotava wc-istuin saattaa valuttaa vettä viemäriin 200 euron viikkovauhtia; vuodessa ylimääräistä laskua tulee siis 10 000 euroa!