Kahdenkymmenen miljoonan euron säästö vesilaskuissa

Artikkelikuva 2
Artikkeli |

Verto-kodit säästävät vuosittain vesilaskuissaan kaksikymmentä miljoonaa euroa. Jättipotti, joka päätyy suoraan asukkaiden omaan taskuun.

”Kunpa ihmiset tajuaisivat, kuinka paljon rahaa voi tienata tiedostamalla omat vedenkulutustapansa”, sanoo kokenut isännöitsijä.

Vesimittarin asennusta seuraa vedenkulutuksen lasku, aina ja poikkeuksetta. Mittauksen reaaliaikaisuus tehostaa vaikutusta entisestään: Verto-kodeissa vettä kuluu vain 102 litraa vuorokaudessa, kun koko Suomen keskiarvo on 140 litraa.

Kun omat valinnat konkretisoituvat ajantasaisiksi ja tarkoiksi numeroiksi, on tottumuksiin helppo tehdä muutoksia. Taikasana on hana ja sen sulkeminen.

- Mistään ei tarvitse luopua, ainoastaan opetella tekemään jokapäiväiset asiat uudella tavalla, tietää isännöitsijä Mari Moisander Lounaismaan OP-Kiinteistökeskuksen Forssan toimipisteestä.

Kotitalouksien energiasta jopa puolet menee veden lämmitykseen. Niinpä arjen hienosäätö palkitsee itsensä tuplasti laskien sekä vesi- että sähkölaskun loppusummaa.

Vedensäästö on energiansäästöä

Mari Moisanderin isännöimiin taloyhtiöihin on jo kuuden vuoden ajan asennettu Verton etäluettavia vesimittareita.

- Virheelliseen Verto-lukemaan en ole törmännyt kertaakaan ja asukkaat pitävät laskujen   oikeudenmukaisesta jakautumisesta.

Verto-kodit säästävät vuosittain vesilaskuissaan kaksikymmentä miljoonaa euroa. Jättipotti, joka päätyy suoraan asukkaiden omaan taskuun.

Kotitalouksien energiasta jopa puolet menee veden lämmitykseen. Niinpä viisas vedenkulutus näkyy lisäsäästönä myös energialaskussa.

- Kunpa ihmiset tajuaisivat, kuinka paljon rahaa voi tienata tiedostamalla omat vedenkulutustapansa, Moisander sanoo.