Nappaa tästä vinkit vedenmittausjärjestelmän valintaan

Asuminen - Hero
Artikkeli |

Kun valitset vedenmittausjärjestelmää, ota haltuusi prosessin koko kaari – tekniikasta tiedon siirtymiseen, asennuksesta arkeen, luotettavuudesta laskutukseen ja käyttöönotosta kestävyyteen.

Lämmin vesi on energiasyöppö: suihkussa euro valuu viemäriin kymmenessä minuutissa, kun jääkaappi hurisee samalla rahalla kolme viikkoa. Huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus ja kulutuksen mukainen laskutus vähentää vedenkulutusta kolmanneksella.

Vanhan nyrkkisäännön mukaan veden lämmitys vie noin 30 % taloyhtiön lämmityskuluista. Viime vuosina uusien rakennusten lämmöneristystä on parannettu, minkä seurauksena lämmönkulutus on lähes puolittunut vanhoihin rakennuksiin verrattuna. Tämä on johtanut siihen, että käyttöveden lämmityskulut ovat suhteessa kasvaneet. Tästä syystä vedenkulutuksen vähentämisellä on entistä suurempi rooli energiansäästössä. Kun taloyhtiön vedenkulutus laskee kolmanneksen, voidaan energiansäästössä päästä jopa 10 prosenttiin.

Kulutukseen perustuva vesilaskutus kotiuttaa säästyvät eurot suoraan kiinteistönomistajalle ja asukkaille. Vedenmittausjärjestelmän valinnalla voi vaikuttaa siihen, kuinka pian sijoitettu pääoma alkaa tuottamaan osinkoa. Taloyhtiön tarpeita vastaava vedenmittausjärjestelmä on asukkaille ja omistajalle voittoa tuottava energiainvestointi.

Katso tästä vedenmittausjärjestelmän hankkijan muistillista: