Verto ja Hausvise nykyaikaistavat vesilaskutuksen yhteistyössä

 

Verton vedenmittausjärjestelmiä ja -palveluita tarjoava vedenkulutustiedon asiantuntija VertoNordic Oy ja markkinoiden modernein isännöintijärjestelmä Hausvise ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on nykyaikaistaa taloyhtiöiden vesilaskutusta sekä helpottaa isännöitsijän arkea. Verton ja Hausvisen asiakkailla on tulevaisuudessa mahdollisuus saada vedenkulutustiedot automaattisesti Hausviseen.

- Verton strategisena tavoitteena on luoda alaa kehittäviä ratkaisuja. Olemme tyytyväisiä saadessamme ensimmäisenä toimijana huoneistokohtaisen vedenmittausdatan osaksi Hausvise-isännöintijärjestelmää. Yhteistyö Hausvisen kanssa helpottaa arkea niin isännöinnissä kuin taloyhtiössä, oli kyse sitten kulutustiedon keruusta, siirrosta tai vesilaskutuksesta, sanoo Verton asiakkuuspäällikkö Eerik Soininen.

Valtioneuvoston antaman asetuksen TEM/2021/44 mukaan asunto-osakeyhtiön osakkeenomistajalle, vuokralaiselle sekä asumisoikeuden haltijalle on annettava kuukausittain tiedot lämpimän ja kylmän käyttöveden kulutuksesta, vaikka itse vesilaskutus käytännössä tehtäisiinkin esimerkiksi kerran vuodessa. Tämä tuo haasteita taloyhtiön ja isännöitsijän kiinteistönhallintaan ja vesilaskutukseen.

- Yhteistyö Verton kanssa tarjoaa parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen Hausvise-käyttäjille niin isännöintitoimistoissa kuin taloyhtiöissä. Yhteistyön ansiosta asiakkaidemme ei tarvitse enää kirjautua useampiin palveluihin, vaan kulutustiedot ja niiden jatkokäsittely on mahdollista tutussa Hausvise-näkymässä, sanoo Hausvisen myynti- ja asiakkuusjohtaja Petri Harjula.

Energiatehokkuusdirektiivin edellyttämät lakimuutokset tulivat Suomessa voimaan marraskuussa 2020. Lakimuutoksilla tavoitellaan taloyhtiöiden energiatehokkuuden parantamista. Vaatimukset koskevat uusia taloyhtiöitä, mutta Verton ja Hausvisen kaltaisten asiantuntijoiden yhteistyön ansiosta energiatalkoisiin on helppo ryhtyä heti vanhoissakin taloyhtiöissä - jopa ilman putkiremonttia.

 


Lisätietoja

Eerik Soininen
asiakkuuspäällikkö
Verto
puh. +358 40 6311 459
eerik.soininen@verto.fi

Petri Harjula
myynti- ja asiakkuusjohtaja
Hausvise
puh. +358 40 8684 450
petri.harjula@festum.fi