Verto liittyy luomaan kestävästi rakennettua ympäristöä

 

Verto on liittynyt Green Building Council Finlandin jäseneksi. EU:n energiatehokkuusdirektiivi pakottaa kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen ja tarkempaan raportointiin. Haluamme varmistaa, että kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiset saavat luotettavaa tietoa ja työkaluja ympäristötehokkuuden toteuttamiseen.

Mikäli haluamme torjua maailmanlaajuista ilmastonmuutosta ja olla hiilineutraali yhteiskunta, on meidän leikattava kiinteistöjen energiankulutusta. Tavoitteen saavuttaminen vaatii toimenpiteitä kaikkialla, missä päästöjä syntyy, mutta ennen kaikkea kulutustottumuksissa. Vedenkulutustiedon asiantuntija Verto haluaa kehittää kiinteistö- ja rakennusalalle välineitä kiinteistöjen vesitalouden aiheuttaman energiankulutuksen vähentämiseksi.

- Yksi Verton strategian kulmakivistä on olla luomassa alaa kehittäviä ratkaisuja, jotka antavat suomalaisille mahdollisuuden hiilineutraaliin tulevaisuuteen. Green Building Council Finlandin jäsenenä voimme jakaa vedenkulutustiedon asiantuntijuutta myös kansainvälisesti, sanoo Verton asiakkuuspäällikkö Eerik Soininen.

- WorldGBC:n Eurooppa-yhteisöön kuuluu yli 20 kansallista Green Building Councilia ja siten lähes 5 000 jäsentä eri puolilla Eurooppaa. Yhteisissä tavoitteissamme on muun muassa eurooppalaisen rakennuskannan energiatehokkuus. World GBC:n lausunnossa Rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin (EPBD) todetaankin esimerkiksi, että energiatehokkuutta koskevien vaatimusten tulee olla riittävän kunnianhimoisia, toteaa Mikko Nousiainen, Green Building Council Finland.

Vesi on taloyhtiöiden suurin energiasyöppö, sillä merkittävä osa kiinteistöjen energiakustannuksista koostuu vedestä. Hiilineutraalius vaatii kiinteistöiltä älykkyyttä. Teknisten järjestelmien on toimittava mahdollisimman energiatehokkaasti ja osattava minimoida energiankulutus uusiutuvan energian hinnan alati noustessa.

- Automatisoinnin avulla taloyhtiöt voivat saada huomattavaa energiansäästöä aikaan jo muutamassa vuodessa. Investoinnit hiilineutraaliuteen maksavat itsensä takaisin pienentyneenä energiankulutuksena ja siksi se on kannattava sijoitus, Soininen sanoo.

- Tavoitteet saavutetaan tiedolla. Olen iloinen, että Verto on liittynyt jäseneksemme ja saamme heidät osaksi yhteistä verkostoamme, Nousiainen toteaa.


Lisätietoja

Eerik Soininen
asiakkuuspäällikkö
Verto
puh. +358 40 6311 459
eerik.soininen@verto.fi

Mikko Nousiainen
toimitusjohtaja
Green Building Council Finland
puh. +358 40 525 8440
mikko.nousiainen@figbc.fi